sibiupipecigar @ gmail . com

Mittwoch, 30. März 2011

Întâlnirea din 29 martie - poze




Dragi fumători,

acestea sunt pozele de la întâlnirea noastră din 29 martie. Am avut plăcerea să primim trei membri noi în cercul nostru. - Vizualizare plăcută!

Mai multe poze: http://www.abload.de/gallery.php?key=jd7EGDp3

Samstag, 26. März 2011

Cuban Cigaropedia - o recomandare pentru "aficionados"


Așa cum v-am prezentat deja Pipedia și Cigar Wiki, doresc să vă atrag atenţia asupra Cuban Cigaropedia. Este o mică prezentare cu zece articole în limba engleză special despre trabucuri din Cuba.

Adresa web: http://www.cubancigaropedia.com/

Montag, 21. März 2011

29 martie: Întâlnirea a 12-aÎntâlnirea a 12-a


Dragi fumători,

În curând ‘Cercul Fumătorilor de Pipă și Trabuc - Sibiu’ va îndeplini un an! La întâlnirea noastră din aprilie vom sărbători acest eveniment. Până atunci ne vom mai vedea încă o dată în luna martie. Printre altele vom discuta şi programul pentru mica noastră sărbătoare din aprilie.

Ne vom întâlni ca de obicei în ultima marţi din lună, adică pe 29 MARTIE, ORA 20, CAFÉ WIEN, P-ȚA HUET NR. 4, SIBIU.

Sperăm să ne vedem la a 12-a noastră întâlnire!

Donnerstag, 10. März 2011

Nou: Mic dicționar pentru pipari!

Un dictionar special de termeni pentru pipari: Română, Engleză și Germană. De la "amestec" până la "vatră", de la "amber" până la "wife acceptance factor", de la "Aromatisierung" până la "Zündholz"! - Acum pe blogul nostru!

Link: MIC DICȚIONAR PENTRU PIPARI



Lista cuvintelor în limba română:

acryl, amestec, aromatizare, bambus, bolul pipei, borsetă pt. pipe, briar (lemn din rădăcină de
erica arborea), brichetă, bruyere (lemn din rădăcină de erica arborea), buza muştiucului, cameră de ardere, chibrit, chihlimbar, cireș, cocean (de porumb), condens, cutie cu tutun, dulap pt. pipe, ebonită, filtru, formă, fum, fumător, fumător de pipă, fumul din cameră (măsura în care tutunul este acceptat din partea celor din jur), futac, găvan, gâtul pipei, împestrițătură în lemn, jar, lulea, lut, măslin, mortisă, muştiucul, narghilea, perioada formării stratului de carbon la o pipă nouă, pipă, pipa la mâna a doua, pipar, plic de tutun, polizare, porțelan, (a) prepara (o pipă), producător de pipe, producător de pipe din lut, riglă de bruyere, rusticare, sablaj, scrum, sculă pt. curățarea turtei, sosare, spumă de mare, stejar (parțial fosilizat), strat artificial de carbon, strat de carbon, suport pt. pipe, tabacheră, tabatieră, tăietură, ștampilă, tărie, tenon, tijă pentru curățat pipa, tunelul de aer, tunelul de fum, turtă, tutun, tutungerie, tutungiu, umezeală, (a) umple (o pipă cu tutun), vatră.

Samstag, 5. März 2011

Prima pipă / primul trabuc: între 18 și 25 de ani.


Conform rezultatelor sondajului online realizat în ultima lună, majoritatea utilizatorilor noștrii (47 %) au fumat prima pipă sau primul trabuc cu o vârsta între 18 și 25 de ani. Un sfert au început deja înainte de 18 ani și 17 % au savurat primul tutun de pipă sau trabuc între 25 și 35 de ani.

Dienstag, 1. März 2011

Colecționarul de pipe. (Monitorul de Sibiu)


Un grup de prieteni se intalnesc lunar in Cafe Wien din Sibiu. Fumeaza pipe si povestesc. De toate, mai putin despre politica. Pentru ei aceasta este o activitate relaxanta, care ii ajuta sa inchege noi prietenii, sa cunoasca oameni si lucruri noi. Ii aduce insa impreuna un singur lucru: pipa. (Citiți mai departe pe site-ul Monitorul de Sibiu!) - Margareta Lupu, Monitorul de Sibiu