Montag, 1. November 2010
Specialități de trabuc cubanez la Cafenea
Cu ocazia serii cubaneze care a avut loc în data de 26 octombrie, ‘Café Wien’ a introdus și o nouă gamă de trabucuri în meniu. De la 36,- până la 115,- de Lei găsiți zece trabucuri diferite: Cohiba Coronas Especiales și Panetelas, H. M. Coronation, Partagas Coronas Junior, Romeo & Julieta Churchills, Petit Coronas și Mini și Montecristo no. 3, no. 5 și Club 10.
O dată cu decizia managementului de la ‘Café Wien’ și a celor de la ‘Atrium Classic Café’ (la Casa Luxemburg în P-ța Mică) unde deja din vară s-au introdus trabucuri de înaltă calitate, numărul locurilor unde puteți achiziționa trabucuri în Sibiu s-a mărit cu încă două locuri plăcute din care unul ne este și localul pentru întălnirile noastre lunare.
Poza: Andreea și Paul de la 'Café Wien'.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Foarte reusita poza, sunt convins ca numarul persoanelor din cercul fumatorilor de pipa & trabuc din Sibiu, va creste in perioada urmatoare.
AntwortenLöschenFelicitari pentru acest blog
Cateva date despre trabuc aveti si in randurile de mai jos.
AntwortenLöschenCum se face un trabuc ?
Este important de ştiut că un trabuc conţine cinci tipuri de frunze, din care primele patru sunt culese de pe aceeaşi tulpină, iar ultima provine de la plantele de tutun crescute în solarii de pânză, unde sunt ferite de lumina soarelui şi de aerul cald.
Primele frunze culese sunt cele de la baza plantei şi se numesc capote. Pentru că, în general, aceste frunze sunt mai mari, ele vor fi folosite la învelirea amestecului format din celelalte trei tipuri de frunze, denumit tripa. Frunzele volado ajută combustia, frunzele seco oferă savoare, iar frunzele ligero dau aroma trabucului. Cea din urmă frunză, provenită din solariu, mai elastică şi mai fină, denumită capa, este cea care va înveli trabucul şi îi va da aspectul neted, care atrage clienţii. Trabucurile vor fi clasificate, în funcţie de vitola (sortiment) şi culoare, după ce au fost rulate.