sibiupipecigar @ gmail . com

Donnerstag, 3. Juni 2010

Rattray's Marlin Flake (Review despre tutun)


Denumirea: Rattray's Marlin Flake
Producător: Kohlhase & Kopp
Felul tutunului: Virignia, Perique; natural; flake

După deschiderea cutiei se văd flake-uri brune, foarte închise la culoare și - teoretic - foarte lungi. Spun teoretic, pentru că flake-urile sunt parțial rupte. Se simte imediat o aromă de neuitat care seamănă cu pâinea neagră după cum susțin mulți. Eu aș spune pâine neagră cu o tendință spre turtă dulce. Tutunul este destul de umed la început și se poate aștepta până devine mai uscat fără ca acesta să-și piardă gustul. Ca de obicei folosesc metoda “fold and stuff” (pliant) pentru flake, iar la Rattray’s Marlin Flake mai pun la sfârșit câteva bucăți mici peste. Cu cât se usucă mai mult cu atât se fumează mai ușor.

Faptul că tutunul este de găsit doar în cutii de 100 g este un dezavantaj. Cutia nu este tocmai potrivită pentru a fuma în alte locuri decât acasa. Totuși: Rattray's Marlin Flake are o aromă îmbătător de naturală (dacă această descriere nu este un oximoron). - Recomandarea mea călduroasă pentru toți iubitorii de tutunuri naturale!

Stefan Bichler

2 Kommentare:

  1. Am auzit numai lucruri bune despre acest tutun desi nu l-am incercat pana acum. Va fi pe lista mea urmatoare de cumparaturi.

    AntwortenLöschen
  2. Rattray's fac virginii bune. Eu sunt fumator de virginii si acest Marlin Flake, impreuna cu Old Gowrie sunt preferatele mele. Un tutun de 5 stele.

    AntwortenLöschen