sibiupipecigar @ gmail . com

Samstag, 27. November 2010

Întâlnirea a opta din nou cu Carmen Luisa Rodriguez!


Dragi fumători,

după succesul de luna trecută (întâlnire cu peste 30 de fumători!) invitatul special la întâlnirea a 8-a a cercului nostru de fumători de pipă și trabuc este din nou torcedora Carmen Luisa Rodriguez. Printre altele vom discuta și programul cercului nostru pentru 2011. ATENȚIE: Întâlnirea de data asta va începe de la ora 18!

MARȚI, 30 NOIEMBRIE, ORA 18, CAFÉ WIEN, P-ȚA HUET NR. 4, SIBIU.

Vă așteptăm!

Seară cubaneză la "Kulturcafé Sigi" în P-ța Mică (Sibiu)


Dragi prieteni,

tuturor celor care nu pot veni în 30 noiembrie la Café Wien sau care vor să o mai vadă încă o dată pe torcedora Carmen Luisa Rodriguez, le recomandăm Seara Cubaneză organizată în Kulturcafé Sigi de 1 decembrie! - Distracție plăcută!

Sonntag, 7. November 2010

Stanislaw Balkan Latakia (Review despre tutun)


Denumirea: Stanislaw Balkan Latakia
Producător: Dan Tobacco
Felul tutunului: englezesc (Latakia); ready rubbed

Mai demult am căutat un tutun cu Latakia la un preț atât de rezonabil încât să fie de considerat un tutun de fiecare zi. La recomandare, am cumpărat un plic de Stanislaw Balkan Latakia și nu regret această decizie fiindcă el a devenit tutunul meu Latakia “de bază”.

Aroma de Latakia domină de la deschiderea plicului până la ultimul rest de scrum. Pipa este ușor de pregătit și se aprinde făra nicio problemă. În timpul fumatului se pot simți și ușoare nuanțe de Virginia. Tutunul arde bine, de obicei rămâne chiar doar puțin scrum - gri deschis sau aproape alb.

Compărându-l de exemplu cu Dunhill Mixture 965, Stanislaw Balkan Latakia nu pare așa de finuț. Dar pe de altă parte le bate pe toate în ceea ce privește relația preț-calitate. - O recomandare călduroasă pentru prietenii tutunului Latakia!

Stefan Bichler

PS: Recunosc că habar n-am cum a ajuns un avion ‘Messerschmitt’ pe plicul tutunului.

Montag, 1. November 2010

Bell’s Three Nuns (Review despre tutun)


Denumirea: Bell’s Three Nuns
Producător: Orlik
Felul tutunului: natural (Virignia, Perique); curley cut

Am avut ocazia plăcută de a degusta renumitele “trei călugărițe”. Știam deja de mai demult că pentru pasionații de tutunuri făcute pe bază de Virginia, Bell’s Three Nuns este aproape obligatoriu de fumat.

După deschiderea cutiei se vede un tutun în formă de pastiluțe mici și rotunde (rolls) care sunt semnificativ mai mici la diametru decât cele de la Dunhill De Luxe Navy Rolls, despre care am scris luna trecută. Deja la pregătirea pipei tutunul se manifestă cu o aromă inconfundabilă de Virginia, iar cea de Perique este destul de decentă. Fiindcă roll-urile sunt destul de mici, nu mai folosesc metoda “fold and stuff” și le pun întregi în vatra pipei. Nivelul umezelei este absolut potrivit și pipa se fumează plăcut și făra nicio problemă până la sfârșit.

Bell’s Three Nuns, după părerea mea, nu este un tutun exagerat de tare în privința nicotinei, chiar dacă acest lucru apare în multe review-uri despre el. – Comentariu final: un tutun natural și bun.

Stefan Bichler

Specialități de trabuc cubanez la Cafenea


Cu ocazia serii cubaneze care a avut loc în data de 26 octombrie, ‘Café Wien’ a introdus și o nouă gamă de trabucuri în meniu. De la 36,- până la 115,- de Lei găsiți zece trabucuri diferite: Cohiba Coronas Especiales și Panetelas, H. M. Coronation, Partagas Coronas Junior, Romeo & Julieta Churchills, Petit Coronas și Mini și Montecristo no. 3, no. 5 și Club 10.

O dată cu decizia managementului de la ‘Café Wien’ și a celor de la ‘Atrium Classic Café’ (la Casa Luxemburg în P-ța Mică) unde deja din vară s-au introdus trabucuri de înaltă calitate, numărul locurilor unde puteți achiziționa trabucuri în Sibiu s-a mărit cu încă două locuri plăcute din care unul ne este și localul pentru întălnirile noastre lunare.

Poza: Andreea și Paul de la 'Café Wien'.