sibiupipecigar @ gmail . com

Dienstag, 11. Januar 2011

Samuel Gawith Full Virginia Flake (Review despre tutun)


Denumirea: Samuel Gawith Full Virginia Flake
Producător: Samuel Gawith (Kohlhase & Kopp), Germania
Felul tutunului: natural (Virignia); flake

După prima impresie la deschiderea cutiuței flake-urile sunt tăiate în mod exact egal și plasate în cutie în ordinea perfectă - foarte nemțesc! Bucățile de Samuel Gawith Full Virginia Flake sunt masive, adică și late și lungi, deci - în funcție de mărimea vatrei – o bucată este de ajuns pentru o pipă. Aroma specifică de virginia se simte imediat.

Tutunul este de obicei mult (!) prea umed la început și aici trebuie să găsim o strategie potrivită pentru a trata această provocare: Eu am reușit cu răbdare, adică am lăsat cutiuța începută, dar închisă, câteva săptămâni bune în “stand by”. Apoi umezeala a fost potrivită. În condiția în care se află după deschidere, tutunul este foarte greu de fumat. Prea des trebuie reaprinsă pipa, prea des se încălzește vatra.

Odată „condiționat”, Samuel Gawith Full Virginia Flake este fără îndoială în topul blend-urilor pentru iubitorii de tutunuri naturale. Pentru cei cu mai puțină răbdare sau pentru începători, nu l-aș recomanda fiindcă săvurarea lui este destul de complicată.

Stefan Bichler

2 Kommentare:

  1. Cred ca ai fost mai norocos cu asezarea "nemteasca". De obicei flake-urile SG vin taiate aiurea, inegale, rasfirate, unele mai groase, altele mai subtiri. Sa fi schimbat masinariile sau poate cel cumparat de tine este facut la alta fabrica decat cele care se vand in Germania la pipe-shop.net? In orice caz, eu il stiu ca arata cam asa: http://forum.pipa-bucuresti.ro/viewtopic.php?f=68&t=516

    Cat priveste tutunul, eu l-am tot ratat la comenzi, ultima oara cand am vrut sa-l comand nu il aveau in stoc, si tot asa. Dar acum m-ai convins cu review-ul, e pe lista mea de prioritati.

    AntwortenLöschen
  2. Interesant, ce ai scris despre flake-uri. Chiar, se pare ca sunt diferente majore la productie! Eu am folosit doua cutii si au fost taiate la fel de "nemtesc". - SG FVF merita incercat. Abia astept sa citesc parerea ta.

    AntwortenLöschen