sibiupipecigar @ gmail . com

Dienstag, 11. September 2012

Un fum în aer sărat


Un local pe Bulevardul Mamaia - deloc de o apariție fițoasă sau exclusivistă, dar cu o gamă impresionantă de cafea din toată lumea. Acolo i-am găsit pe membrii de la “Pipa Club Constanța” savurând tutun din pipe și trabucuri, dar - în concordanță cu specificul localului “Coffee House” - bineînțeles și diverse sortimente rare de cafea. Cu ocazia unei deplasări la Marea Neagră în august, m-am alăturat și eu prietenilor noștri din Constanța la un fum în aerul sărat din Dobrogea.


Tomis - Köstence - Constanța

Constanța - sau Köstence în turcește și tătară, Konstanza în germană, Costanza în italiană, Κωνστάντζα în greacă, Кюстенджа în bulgară și Tomis în varianta antică - este o metropolă cu o tradiție multiculturală. Fiind reședința unui port străvechi, produse din alte părți ale lumii au fost dintotdeauna prezente aici - bineînțeles și tutunul. Diversitatea culturală se poate simți în cel mai impresionant mod la o plimbare prin centrul vechi: Moscheea Carol I. (din 1910), Cazinoul (din 1909), Farul Genovez (din 1300) și bineînțeles o mulțime de monumente antice de pe vremurile grecilor și romanilor dovedesc ce patrimoniu cultural valoros există în acest oraș. Mirosul mâncarurilor orientale și aroma narghilelelor sunt predominante în zona centrală, unde în timpul verii turiștii din toată lumea petrec câteva clipe de relaxare la umbră sau chefuiesc de seara până dimineața.


Diversă ca și istoria orașului este și componența clubului de fumători: Pe lângă localnicii dobrogeni am întâlnit și membri din Muntenia și Ardeal. O mare parte din membrii activi sunt și colegi de serviciu, deci clubul este un grup compact de prieteni.





Dintre toate cercurile și cluburile de fumători din România, “Pipa Club Constanța” este probabil cel cu cea mai ridicată activitate naţională și internațională: au reuşit să stabilească legături prietenioase atât cu alte cluburi din țară, cu producători de pipe cât și cu fumători de pipe și trabuc din Bulgaria, Germania, Statele Unite, Austria și țările nordice.

Reuniunile clubului au loc săptămânal, în fiecare joi. Pentru informații mai concrete îi puteţi contacta pe blogul lor sau pe Facebook.

Stefan Bichler

Links:

Pipa Club Constanța
Coffee House
Municipiul Constanța

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen