sibiupipecigar @ gmail . com

Dienstag, 15. Januar 2013

Trabucurile Nordului


Stefan Appel, proprietarul tutungeriei Otto Hatje din Hamburg este ultimul reprezentant a unei bresle cu mare tradiție în orașul de pe malul Mării Nordului: el este producător de trabucuri.


Hamburg, reședința celui mai important port din Germania, are o mare tradiție de comerț și prelucrarea tutunului. În așa numitul “oraș liber și hanseatic”, deja în 1788 s-a înființat primă fabrica germană de trabucuri. Astazi, Muzeul Muncii (Museum der Arbeit) are una dintre cele mai mari colecții din domeniul istoriei industriei tutunului din toată lumea.

În centrul metropolei cu 1,81 milioane de locuitori, chiar lângă gara cartierului Altona, se află tutungeria și atelierul de trabucuri Otto Hatje. Această manufactură a fost fondată în 1922. Astăzi, întreprinderea este condusă de Stefan Appel. Materiile prime pentru trabucurile pe care le produce în Hamburg le obține din Sumatra și Brazilia. “Hamburger Lotse” și “Blankeneser” sunt doar două dintre cele mai tradiționale trabucuri din oraș.


Torcedor-ul german

Pe lângă produsele proprii, în gama de la Otto Hatje se mai găsesc specialități importate de trabuc din Honduras, Nicaragua, Republica Dominicană, Mexic, Insulele Canare și bineînțeles, Cuba. În magzinul său, domnul Appel a înființat și un lounge unde clienții au posibilitatea de a savura produsele chiar împreună cu producătorul lor. În fiecare primă zi de sâmbătă pe lună, Stefan Appel deschide porțile manufacturii și îi învită pe “aficionados”. Oamenii au posibilitatea nu doar de a observa cum se face un trabuc dar și de a participa la confecţionarea unui trabuc cu mâinile proprii.

Otto Hatje îşi așteaptă clienții săi într-o atmosferă plăcută și cu sfaturi competente de către un proprietar de magazin, care și-a făcut din pasiune o profesie.

Stefan Bichler (text) & Gerald Schüßl (poze)

Contact: Otto Hatje, Alte Königstraße 5, 22767 Hamburg, Germania, www.ottohatje.de

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen