sibiupipecigar @ gmail . com

Samstag, 9. Juli 2011

Erinmore Mixture (Review despre tutun)


Denumirea: Erinmore Mixture
Producător: Orlik (Scandinavian Tobacco Group), Danemarca
Felul tutunului: Virginia, Burley, Black Cavendish; puțin aromatizat; ribbon cut

Erinmore Mixture este un adevărat clasic fiindcă există de multe decenii și - după cum spun fumătorii mai în vârsta - de calitate constantă. Deja întro carte din 1981 putem citi despre el că în Germania este “unul dintre cele mai populare tutunuri” (Helmut Hochrains neues Pfeifenbuch). Astăzi se găsește în comerț la plic și în cutii rotunde. După deschidere, tutunul se prezintă cu o imagine colorată și o umiditate potrivită. Mirosul este plăcut: o aromă intensivă de tutun cu nuanțe evidente – dar nu penetrante - de citrice.

Se aprinde destul de ușor și arde fără probleme. La fumat, aroma fructată nu se mai simte decât la primul sfert de vatră, însă tutunul menține o autentică aromă de tutun până la sfârșit. Mai mult decât atât: după retragerea aromei de fructe se poate observa din ce în ce mai mult că Erinmore Mixture conține o cantitate ridicată de nicotină.

Acest tutun este un Mixutre plăcut care se poate achiziționa și în tutungerii românești. Îmi permit să-l recomand tuturor prietenilor de tutunuri puțin mai tari, chiar dacă eventual unii iubitori de nearomate vor fi puțin speriați de miros și aroma (la început). Părerea mea este totuși, că tutunul (în mod deosebit Virginia) se simte în prim plan și nicidecum aroma fructată.

Stefan Bichler

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen