sibiupipecigar @ gmail . com

Mittwoch, 8. Mai 2013

Într-o tutungerie muntenească


Târgoviștea este destul de aproape și totuși ascunsă: Situată nici pe DN 1, nici pe DN 7, nici pe o magistrală principală a căilor ferate, urbea Valahiei este pentru mulți o necunoscută. - De un an, fostul centru de administrație, cultură, economie și comerț are și un magazin de tutun.

Primăria Târgoviștei.

Orașul de pe malul Ialomiței, reședință domnească și capitală a Țării Românești între 1396 și 1714, este astăzi o reședință de județ în nordul Munteniei. Orașul cu cca. 90.000 de locuitori a păstrat o parte din centrul istoric cu casele de fin-de-siècle și din perioada interbelică.

Turnul Chindiei.

În ultimii ani s-au renovat câteva străzi iar aspectul general al municipiului a devenit mai prietenos și terasele barurilor de pe strada A. I. Cuza - zis “centrul vechi” - invită la o cafeluță, un suc sau o bere de odihnă după o plimbare prin frumosul parc Chindia.

 “Old Classic Shop”.

Vânzătoarea prezintă una dintre pipele din gama magazinului 'Old Classic Shop'. 

Foarte aproape de această zonă, pe o străduță înte hotelul “Dâmbovița” și Primăria, se află “Old Classic Shop”. Magazinul oferă băuturi alcoolice, specialități de cafea, dulciuri și tutun. Proprietara, d-na Lucia Nicolae, a deschis această afacere acum un an, pe 29 aprilie 2012. Este o firmă particulară și nu aparține niciunui lanț național sau internațional de tutungerii. Old Classic Shop oferă cîteva trabucuri, dar chiar și o mică gamă de pipe și tutun de pipă (diverse sortimente de tutun Stanwell și Danske Club, dar și cutii cu sortimente mai rare).

Catedrala arhiepiscopală.

Pentru savurarea produselor achiziționate la tutungerie, se recomandă restaurantul „Casa Vecchia” – situat la doar trei minute de mers pe jos - cu cea mai frumoasă grădina/terasă din zonă.

Stefan Bichler

Links:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen